top of page
Waarom is Arabisch leren belangrijk?
 
Het leren kennen van jouw Schepper is zonder twijfel het belangrijkste wat je kan leren in jouw leven. Daarom is het belangrijk om de Arabische taal te leren, want met de Arabische taal leer je de woorden van jouw Schepper beter begrijpen. Arabisch is namelijk de taal die Hij heeft uitgekozen om met jou te communiceren. Wil jij jouw Schepper beter leren kennen? Leer dan de Arabische Taal!

Een leuk weetje over de Arabische taal!

 

Een belangrijke persoon in de geschiedenis van de Arabische taal is de metgezel van ‘Ali bin Abie Taalib رضي الله عنه, genaamd Dhaalim bin ‘Amr bin Sufyaan Ad-Duwali (16 h – 69 h), ook wel bekend als Abu Al-Aswad Ad-Duwali. Hij was de eerste persoon die over An-Nahw schreef als een aparte wetenschap binnen de Arabische taal.
Nadat de islam werd verspreid naar streken waar de mensen geen Arabisch spraken en de Arabieren zich gingen mengen met Al-‘Ajam (niet-Arabieren) begonnen mensen fouten te maken in de Arabische taal. Volgens overleveringen bereikten deze fouten zelfs de dochter van Abu Al-Aswad Ad-Duwali die een taalfout maakte in het bijzijn van haar vader. Hierna besloot Abu Al-Aswad om te schrijven over dit onderwerp en werd het An-Nahw genoemd door ‘Ali bin Abie Taalib.

Arabisch Voor Jou

Wist jij...

Wist jij...

Wist jij...

Wist jij...

Makkelijk leren en binnen handbereik

bottom of page